Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Netty's weblog
Gezin, kleinkinderen, Genealogie, foto's, filmpjes, nieuws uit Groninger land, recepten e.d.
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Netty. Ben getrouwd met Wim. Heb 3 kinderen en 3 kleinkinderen.



Mijn Profiel

Netty9
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen




Fotoboeken


Stralen (1)
_
Eitjes (12)
_

Sluitingen (22)
_
Zomer 2019 (18)
_

Gondelvaart Appingedam 2010 (9)
_
Zonsondergang (7)
_






Weblog Vrienden


Ben en alie mulder
Van: benenalie

Bennekesblogje
Van: Benneke

Deur mien ogen
Van: Labje

Hera
Van: hera

Janwillem32
Van: janwillem32

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Peterdegeus
Van: peter1947

Leuke dingen
Van: tteun

Redsblog
Van: redone

Sirach
Van: sirach

Ladybird50
Van: Ladybird50

Carry zijlstra van dijk
Van: Carry

Franstaal
Van: fran

Maria distel
Van: MarieJeanne

Mijmeringen
Van: Ofsen




Gastenboek berichten

Netty van der Deen- Flikkema
03 februari 2019 08:21
_
Beste R. Ritsema, Bedankt voor uw bericht. Ik zal u een mail sturen. Eepe Ritsema is ook mijn voorvader. Met vriendelijke groeten van Netty van der Deen- Flikkema

Netty van der Deen- Flikkema
03 februari 2019 08:20
_
Hallo Ellen Bal, U vraagt of u mijn foto mag plaatsen in een kookboek, dat mag, als u mijn naam er wel bij vermeld. Ik wilde u mailen, maar het mailadres klopt niet en ik kon het niet versturen. Met vriendelijke groeten van Netty van der Deen- Flikkema

R. Ritsema
03 februari 2019 02:04
_
Beste Netty Ik kom toevallig je site tegen. Goed verhaal Echter een paar zakenkloppen niet. De enig echte lijn welke doorloopt is volgens de genealogische onderzoek Ritsema te herleiden via de tak: van EEPE RITSEMA. De boerderij Zuidwende maakte deel uit van de kloostgoederen van de Johannieter orde van Warffum. De boerderij heet nu Nooitgedacht maar staat welop de oorspronkelijke fundamenten. Eepe was ook eigenaar van de Ritsemaheerd in Noordhorn. Mijn tak is die van Ritsema van Ikema. Dit is ies wa ik zo uit mijn herrinering opteken. Ik heb een complete stamboom bijgehouden tt medio 1990. Destijds helemaal in kaart gebracht door een HEEl verre achterneef welke later gemeenteambtenaar in de gemeente Dalfsen in geworden. Stuur voor contact eens een mail naar jiratchayapost @hotmail.com. Zal proberen het complete verhaal eens terug te vinden. Heb het ergens ingebonden. Is een verhaal van een kleine 300 pagina's. Mocht je echt geinteresseerd zijn. Mijn vader heeft ook oorspronkelijk veel aan het geheel bijgedragen. Hij en zijn vader wisten zaken waar ik zelfs versteld van stond.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 15:54
_
Redone Online

Door greet88c42 om 15:52
_
Greet88c42 Online

Door Rosalina42 om 15:51
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door marc. om 15:51
_
Marc. Online

Door Keesvi om 15:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 15:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Majaer om 15:48
_
Nieuwe Profielfoto geplaatst

Door Majaer om 15:48
_
Profielgegevens aangepast





_

Andere artikelen



Margarine..! Geef je de boter even door..? Wisten jullie dit?


Margarine

Margarine - Geef je de boter even door?

Al geschrokken vandaag..?? Dan zal je het wellicht nu doen..!!!

Margarine was origineel gemaakt om kalkoenen vet te mesten.
Toen bleek dat de kalkoenen eraan overleden wilden de investeerders die de research hadden betaald hun investering terug en staken de koppen bij elkaar om te bespreken hoe ze alsnog hun geld konden terugkrijgen.

Het originele product was wit van kleur en had geen enkele voedingswaarde. Dus voegden ze wat gele kleurstof toe en verkochten het aan de consument om te gebruiken in de plaats van boter! Wat vind je daarvan…is dat geen slimme oplossing…gewoon wat kleur- en smaakstoffen toevoegen en klaar is kees!




Weet jij… het verschil tussen boter en margarine?
Lees door tot het einde…het wordt reuze interessant…

· Beiden hebben dezelfde hoeveelheid aan calorieen.
· Boter heeft een ietsie pietsie hogere hoeveelheid verzadigd vet, namelijk 8 gram tegenover 5 gram voor margarine.
· Volgens een recente medische studie aan Harvard verhoogt het eten van margarine de kans op hartziekten bij vrouwen met 53% tegenover het eten van dezelfde hoeveelheid boter
· Het eten van boter verhoogt de opname van vele andere voedingstoffen in voeding.
· Boter heeft vele gezondheidsvoordelen voor het lichaam, margarine heeft er maar enkelen, en dan nog alleen omdat ze extra zijn toegevoegd.
· Boter smaakt zoveel beter dan margarine en het kan de smaak van andere voedingstoffen verhogen.
· Boter bestaat al sinds eeuwen, terwijl margarine nog geen 100 jaar bestaat.


En nu de margarine….
· Margarine bestaat uit zeer grote hoeveelheden transvetzuren.
· Het verdriedubbelt de kans op ziekten aan de kransslagaders.
· Het verhoogt het gehalte aan lipoproteine-a en dus de kans op arteriosclerose.
· Vervijfvoudigt de kans op kanker.
· Verlaagt de kwaliteit van moedermelk.
· Ondermijnt het immuunsysteem.
· Verlaagt de insuline respons.

En hier is het meest beanstigende feit…het meest interessante feit…..
De samenstelling van margarine verschilt maar 1 molecule met plastic en heeft 27 ingredienten die ook in verf zitten….

Deze twee factoren alleen al zijn voor mij genoeg om margarine, en alle andere producten die gehydrogeneerd zijn, proberen te vermijden. Gehydrogeneerd wil zeggen: bewerken van de moleculaire structuur en/of samenstelling.



Probeer dit thuis even
Koop een kuipje margarine en zet het open in je garage of een andere schaduwrijke plek. Binnen enkele dagen kun je het volgende constateren:
· Geen vlieg, zelfs niet die vervelende fruitvliegjes, zullen er op af komen. Dit zegt toch al wat, niet?
· Het gaat niet rotten of vies ruiken, dit komt omdat het totaal geen voedingswaarde heeft.
· Niets kan er op groeien, zelfs die minuscule kleine micro-organismen kunnen hier geen groeiplekje op vinden.
· Waarom…? omdat het bijna plastic is.
· Zou jij je tupperware bakje smelten om op je boterham te smeren? Nee toch?



Roomboter




Artikel links



Geplaatst op 07 april 2015 08:29 en 2931 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gribou---Greet  
07 apr 2015 11:43
Hier zet ik grote vraag tekens bij .
Via onderstaande link zul je andere dingen lezen . Iets waar ik meer in geloof .

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/136698-verschil-tussen-margarine-en-boter.html

groetjes Greet

Ofsen  
07 apr 2015 15:34
heel goed artikel. wij kopen nooit margarine. op het laatst weet je tegenwoordig niet meer wat je wel en niet kunt eten.
_





_
Jeanneke1  
07 apr 2015 21:19
Ik heb nooit geen margarine,maar het wordt steeds moeilijker las vandaag ook weer iets over kip, wat moeten we geloven maken ze ons iets wijs? .....gr.Jeanne

Netty9  
07 apr 2015 22:28
Inderdaad, Rene. Gaat mij net zo. Ik gebruik de laatste tijd bona. Dat vind ik gewoon lekker op brood. Maar nu denk ik, zou dat dan wel goed zijn? Ik denk, dat roomboter het beste is.
_





_
Netty9  
07 apr 2015 22:30
Jeanneke, ik weet het ook niet, hoor. Maar als je leest, dat het de dood van die kalkoenen werd en dat het haast net plastic is, dan wordt ik daar toch wel een beetje bang voor.

Marianne  
07 apr 2015 22:43
De moraal: van leven ga je dood.

_





_
Gribou---Greet  
07 apr 2015 23:06
Heb je gelezen wat er via de link te lezen is ?

en heb je wel eens plastic gesmolten ? dat wordt draderig , zie ik margarine toch echt niet doen.
Roomboter bevat de meeste Kcal , of dat zo goed is ??
Dit is weer typisch zo'n verhaal om mensen angst aan te jagen .
Als margarine werkelijk zo verkeerd is dan was het allang van de markt verdwenen , er is niet voor niets strenge toezicht op ons voedsel .

Netty9  
08 apr 2015 09:15
DAt ben ik met je eens, Greet. Er wordt toch toezicht gehouden op de waren van tegenwoordig. Maar het is toch wel even goed hier bij stil te staan.
_





_
Hera  
08 apr 2015 22:30
Tsjaa...?? wat moet je nou geloeven he Netty. Dit art. heb ik al verschillende keren gelezen maar ik weet het niet hoor. Ruim 20 jaar geleden kwam ik bij diëtste omdat toen te hoge bloeddruk en te hoog cholesterol geconstateerd was. Thuis, d.w.z. man, zoon en ik aten nooit "boter"op ons brood en dat was het eerste wat ik te horen kreeg: je begint maar eerst met becel op je brood je bent niet goed bezig. ok heb ik gedaan. daar hoefde ik maar een paar maal te komen. Jaren later kwam ik bij andere diëtiste voor iets anders en ook daar hoorde ik: gebruik becel en daarnaast roomboter als je dat lekker vindt. Nou daar heb ik me al die jaren aan gehouden en dat blijf ik maar doen. Ik laat me ook niet zo gauw "gek"maken hoor met allerlei verhalen.

Netty9  
09 apr 2015 08:51
Ik weet het ook niet, Hera. Ik heb gisteren maar roomboter gekocht. Ben benieuwd.
_





_
Andante  
11 apr 2015 16:57
Een ouderwetse huisarts van vroeger zei, "Eet gewoon roomboter en als je minder wilt doen. Smeer dan een boterham met roomboter en de andere boterham leg je er droog op".
Heb je toch nog genoeg van alles wat goed is binnen.

Fijn weekend!
Groetjes Edith.


Netty9  
11 apr 2015 20:11
Hallo Edith, Roomboter is ook heerlijk. Ik heb het ook gekocht. Als dat beter is, dan doe ik dat gewoon.
_





_
Charissa46  
19 apr 2015 13:08
Goed artikel...ik ga dit zeker meenemen.... Hoewel ik de link van Greet ook ga lezen.