Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Netty's weblog
Gezin, kleinkinderen, Genealogie, foto's, filmpjes, nieuws uit Groninger land, recepten e.d.
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Netty. Ben getrouwd met Wim. Heb 3 kinderen en 3 kleinkinderen.



Mijn Profiel

Netty9
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen




Fotoboeken


LIJNEN (38)
_
Erfenis (12)
_

Bomen (14)
_
Foto's van tanden (16)
_

Straten en wegen (25)
_
Coopluydenmarkt 6 augustus 2010 (61)
_






Weblog Vrienden


Ben en alie mulder
Van: benenalie

Bennekesblogje
Van: Benneke

Deur mien ogen
Van: Labje

Hera
Van: hera

Janwillem32
Van: janwillem32

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Peterdegeus
Van: peter1947

Leuke dingen
Van: tteun

Redsblog
Van: redone

Sirach
Van: sirach

Ladybird50
Van: Ladybird50

Carry zijlstra van dijk
Van: Carry

Franstaal
Van: fran

Maria distel
Van: MarieJeanne

Mijmeringen
Van: Ofsen




Gastenboek berichten

Netty van der Deen- Flikkema
03 februari 2019 08:21
_
Beste R. Ritsema, Bedankt voor uw bericht. Ik zal u een mail sturen. Eepe Ritsema is ook mijn voorvader. Met vriendelijke groeten van Netty van der Deen- Flikkema

Netty van der Deen- Flikkema
03 februari 2019 08:20
_
Hallo Ellen Bal, U vraagt of u mijn foto mag plaatsen in een kookboek, dat mag, als u mijn naam er wel bij vermeld. Ik wilde u mailen, maar het mailadres klopt niet en ik kon het niet versturen. Met vriendelijke groeten van Netty van der Deen- Flikkema

R. Ritsema
03 februari 2019 02:04
_
Beste Netty Ik kom toevallig je site tegen. Goed verhaal Echter een paar zakenkloppen niet. De enig echte lijn welke doorloopt is volgens de genealogische onderzoek Ritsema te herleiden via de tak: van EEPE RITSEMA. De boerderij Zuidwende maakte deel uit van de kloostgoederen van de Johannieter orde van Warffum. De boerderij heet nu Nooitgedacht maar staat welop de oorspronkelijke fundamenten. Eepe was ook eigenaar van de Ritsemaheerd in Noordhorn. Mijn tak is die van Ritsema van Ikema. Dit is ies wa ik zo uit mijn herrinering opteken. Ik heb een complete stamboom bijgehouden tt medio 1990. Destijds helemaal in kaart gebracht door een HEEl verre achterneef welke later gemeenteambtenaar in de gemeente Dalfsen in geworden. Stuur voor contact eens een mail naar jiratchayapost @hotmail.com. Zal proberen het complete verhaal eens terug te vinden. Heb het ergens ingebonden. Is een verhaal van een kleine 300 pagina's. Mocht je echt geinteresseerd zijn. Mijn vader heeft ook oorspronkelijk veel aan het geheel bijgedragen. Hij en zijn vader wisten zaken waar ik zelfs versteld van stond.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Saga om 12:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door j.zwiep om 12:02
_
J.zwiep Online

Door Pixi om 12:01
_
Pixi Online

Door heelie om 12:01
_
Heelie Online

Door douwe om 12:00
_
Douwe Online

Door dagmar57 om 11:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door ruudriekje om 11:58
_
Ruudriekje Online

Door peetieq om 11:53
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Allerlei bakgerei - Foto-opdracht 2 april 2017


Vergiet

Bakgerei is het onderwerp voor vandaag. Vandaag ben ik er maar eens achteraan gegaan. Ik heb in de supermarkt wat foto's genomen van bakgerei en ik had nog wat in mijn foto-archief. En ik heb wat foto's genomen van mijn eigen pannen, zoals mijn eigen soeppan en braadpan.En poffertpan.


U zult zich misschien afvragen waarom er zo'n rand in de poffertpan zit, maar dat komt, omdat je de poffertpan in het water moet zetten. Zo wordt de poffert dan klaar. Is heerlijk.


Voor diegene die niet weten wat en hoe een poffert gemaakt wordt:


Recept: Poffert maken

Benodigdheden:

500 gr. zelfrijzend bakmeel

1 dikke el br. suiker

1 ei

punje zout

1/2 ltr. melk

Bereiding:

Melk, br. suiker en zout door elkaar mengen. Eventueel rozijnen wassen en er doorroeren.

Met melk aanmengen en ei er door doen.

Poffertpan invetten en met beschuitkruimels over het invetten srooien. Beslag in de poffertpan doen.

Pan in zoveel water zetten, dat die half onder water staat.

Ongeveer 1 tot anderhalf uur laten doorkoken.

Klaar!



Collage van mijn poffertpan en cakeblik


Mijn braadpan in zwart/wit


Koekenpannen


Houten lepels


Grote bakken in een restaurant


Mijn soeppan


Poffertpan




Geplaatst op 02 april 2017 00:15 en 1039 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gribou---Greet  
02 apr 2017 00:49
Aparte maar een leuke tekening zit er in de vergiet .
Jammer he dat houten lepels na gebruik er niet meer zo mooi blank uitzien .
De rand van de poffert pan komt mij niet vreemd voor , dat krijg je bij de poffertpannen van tegenwoordig .
Vroeger hadden we bij mijn ouders thuis een witte emaille poffertpan waar je niet de verkleuring op zag .
En is de cake goed gelukt ? mooie collage .
Mooie serie Netty .
groetjes Greet

Netty9  
02 apr 2017 08:24
@Greet, ja, hoor, de cake was heerlijk. Ik wist niet dat er ook nog poffertpannen waren die van wit emaille zijn. Kun je die nu nog krijgen?

Groetjes van Netty
_





_
Marianne  
02 apr 2017 09:26
Leuk, die houten lepels, had ik niet aan gedacht maar ja, da's ook bakgerei.
Poffert heet elders ketelkoek- die naam is verklaarbaar, maar waar het Groningse poffert op wijst, geen idee, jij?

Redone  
02 apr 2017 10:40
Wat een leuke serie Netty, maar een poffertpan, geen idee wat het is, ken wel een poffertjespan, maar die ziet er heel anders uit!!
_





_
Benneke  
02 apr 2017 11:06
Ik ken ook geen poffert, ben ik dan een bofferd ? In ieder geval wel apart Netty.

Een groet van Benneke

J.zwiep  
02 apr 2017 12:03
Ja leuk is dit allemaal en die cace is lekker maar ook de andere dingen die je laat zien maar poffertjespan ken ik niet wel een platte en vierkant ding met rondjes er in en je vergiet leuk is die.
Je hebt er een mooie serie van gemaakt
Groetjes Jantina.
_





_
Charissa46  
02 apr 2017 12:09
Ik heb nog nooit van Poffert gehoord.... leuk om over te lezen. Het is een mooie serie geworden Netty. De collage mag op 1... l

Fijne dag nog,
Charissa

Tharisis  
02 apr 2017 12:28
De bakken vol braadlekkers in het restaurant vind ik een tof idee, Netty!
Soeppan de mooiste foto. Kan de bouillongeur bijna ruiken...
Poffertpan ken ik niet. Dacht dat poffertjes op een grote, platte plaat met deukjes erin werden gebakken. Of is dit een andere poffertsoort? Een hele grote hoge, zoals op de tweede foto rechtsboven?
Groeten, Toos
_





_
Netty9  
02 apr 2017 12:51
@Marianne, ik had nog nooit van ketelkoek gehoord. Wij zeggen altijd: Poffert. Misschien is dat wel echt gronings, hoor. Dat weet ik niet. Ik heb het recept van mijn zus Teuna gekregen. Die heb ik hierboven maar even gezet, voor diegene die een poffert wil maken.

Groetjes van Netty

Netty9  
02 apr 2017 12:52
@Ria, oh ja, die had ik ook kunnen fotograferen, een poffertjespan. Ik heb hierboven het recept geschreven van poffert, Ria.

Groetjes van Netty
_





_
Netty9  
02 apr 2017 12:53
@Benneke, nee, dan ben je geen boffert, want dan heb je wat gemist. Het is heerlijk. Een beetje warme boter en stroop er op en smullen maar.

Groetjes van Netty

Netty9  
02 apr 2017 12:53
@Jantina, dank je wel. Ik heb het recept van de poffert hierboven gezet.

Groetjes van Netty
_





_
Netty9  
02 apr 2017 12:55
@Charissa, had ik ook kunnen doen, de collage op 1, nou ja, fijn dat je die ook mooi vind. Poffert is misschien wel echt gronings, hoor, maar het is heerlijk. Het recept staat hierboven.

Groetjes van Netty

Netty9  
02 apr 2017 12:57
@Toos, foto 8 is de poffertpan. Ik denk, dat je de poffertjespan bedoelt, met een platte vorm en daar poffertjesmeel in doen. Dat is wat anders. Zie mijn recept voor de poffert.

Groetjes van Netty
_





_
Ladybird50  
02 apr 2017 13:09
Netty.

leuke serie
Poffertpan nooit van gehoord.
Leuk om te weten
Fijne dag
groetjes Els.

Gribou---Greet  
02 apr 2017 14:58
Emaille poffert pannen vind je nog wel op marktplaats , maar als nieuw te koop zijn ze er niet meer vermoed ik .

Poffert ... povvert op z'n Gronings is de naam die hier in Groningen aan dit gerecht wordt gegeven , trommelkoek of ketelkoek wordt het ook wel genoemd .

Stukjes appel door het beslag is ook heel lekker .
_





_
Netty9  
02 apr 2017 17:48
@Els en Greet, povvert dus. Hij is heerlijk met warme boter en stroop of bruine suiker. Ik zal eens op marktplaats kijken.

Groetjes van Netty

Eenzamefietser75  
03 apr 2017 16:35
Lekker is dat eten dat altijd uit die bakken tevoorschijn komt in restaurants. Moeilijk is het om dan een goede keuze te maken, vaak schep je te veel op.
_





_
Netty9  
09 apr 2017 08:15
@Michel, ja, dat vind ik ook. Het staat voor je klaar en het ziet er allemaal zo lekker uit. En het is gezellig, dan eet je wel vaak wat meer.

Groetjes van Netty