Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Netty's weblog
Gezin, kleinkinderen, Genealogie, foto's, filmpjes, nieuws uit Groninger land, recepten e.d.
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Netty. Ben getrouwd met Wim. Heb 3 kinderen en 3 kleinkinderen.



Mijn Profiel

Netty9
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen




Fotoboeken


Costum Shopperday (27)
_
Foto's Progeza (37)
_

Oude spullen jaren 60 of ouder (18)
_
Kunst op straat - in Appingedam (36)
_

Tulpenvelden in de provincie Groningen (12)
_
Blauw (29)
_






Weblog Vrienden


Ben en alie mulder
Van: benenalie

Bennekesblogje
Van: Benneke

Deur mien ogen
Van: Labje

Hera
Van: hera

Janwillem32
Van: janwillem32

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Peterdegeus
Van: peter1947

Leuke dingen
Van: tteun

Redsblog
Van: redone

Sirach
Van: sirach

Ladybird50
Van: Ladybird50

Carry zijlstra van dijk
Van: Carry

Franstaal
Van: fran

Maria distel
Van: MarieJeanne

Mijmeringen
Van: Ofsen




Gastenboek berichten

Netty van der Deen- Flikkema
03 februari 2019 08:21
_
Beste R. Ritsema, Bedankt voor uw bericht. Ik zal u een mail sturen. Eepe Ritsema is ook mijn voorvader. Met vriendelijke groeten van Netty van der Deen- Flikkema

Netty van der Deen- Flikkema
03 februari 2019 08:20
_
Hallo Ellen Bal, U vraagt of u mijn foto mag plaatsen in een kookboek, dat mag, als u mijn naam er wel bij vermeld. Ik wilde u mailen, maar het mailadres klopt niet en ik kon het niet versturen. Met vriendelijke groeten van Netty van der Deen- Flikkema

R. Ritsema
03 februari 2019 02:04
_
Beste Netty Ik kom toevallig je site tegen. Goed verhaal Echter een paar zakenkloppen niet. De enig echte lijn welke doorloopt is volgens de genealogische onderzoek Ritsema te herleiden via de tak: van EEPE RITSEMA. De boerderij Zuidwende maakte deel uit van de kloostgoederen van de Johannieter orde van Warffum. De boerderij heet nu Nooitgedacht maar staat welop de oorspronkelijke fundamenten. Eepe was ook eigenaar van de Ritsemaheerd in Noordhorn. Mijn tak is die van Ritsema van Ikema. Dit is ies wa ik zo uit mijn herrinering opteken. Ik heb een complete stamboom bijgehouden tt medio 1990. Destijds helemaal in kaart gebracht door een HEEl verre achterneef welke later gemeenteambtenaar in de gemeente Dalfsen in geworden. Stuur voor contact eens een mail naar jiratchayapost @hotmail.com. Zal proberen het complete verhaal eens terug te vinden. Heb het ergens ingebonden. Is een verhaal van een kleine 300 pagina's. Mocht je echt geinteresseerd zijn. Mijn vader heeft ook oorspronkelijk veel aan het geheel bijgedragen. Hij en zijn vader wisten zaken waar ik zelfs versteld van stond.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door nandes57 om 22:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door inemaartje om 22:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Benneke om 22:15
_
Benneke Online

Door redone om 22:14
_
Redone Online

Door moontje om 22:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door inemaartje om 22:12
_
Inemaartje Online

Door jeanneke1 om 22:11
_
Jeanneke1 Online

Door GerardS om 22:10
_
GerardS Online





_

Andere artikelen



Recept - Braziliaanse cake


Braziliaanse cake

Benodigdheden:

1 pak Koopmans Fijne cakemeel

150 gr. margarine

4 eieren

50 ml of 4 el melk

1 el geraspte chocolade

1 a 2 el oploskoffie

75 gr. fijn gehakte noten


Bereidingswijze:

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.

Voeg de geraspte chocolade, de oploskoffie en de fijn gehakte noten er aan toe.

Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 2 minuten tot een luchtig beslag.

Doe het beslag in de cakevorm.Bak de cake in 60-70 minuten gaar.

Elektrische oven stand 160 graden.

Tip: Doe een theeglas met water bij de cake in de oven. Wordt de cake niet zo droog.

Eet smakelijk!











Geplaatst op 30 maart 2010 16:51 en 4451 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Agaaths-weblog.1  
04 feb 2010 19:00
Heerlijk ik lus wel 'n stukkie, gooi maar een hele dikke plak, de espresso heb ik zelf, li gr agaath

Benenalie  
04 feb 2010 19:45
hoi Netty

Heb je nog een plakje over??
Lijkt me een lekker recept!!

Groetjes Alie :grin:
_





_
Netty9  
04 feb 2010 21:26
Hallo Agaath, Een beetje van dit en een beetje van dat en hij is heerlijk. Echt waar. Met stukjes nootjes erin. Ik heb hem zelf geproefd en hij is echt heel lekker. Probeer het maar eens. Gr. Netty

Netty9  
04 feb 2010 21:28
Het is ook een lekker recept, Alie. Ik heb geen plakje meer over. Jammer, he? Probeer het maar eens. Gr. van Netty
_





_
Jeannest  
07 feb 2010 19:47
Lekker met die noten erin .Maar ik eet wel met m,n ogen word ik er niet dikker van Grt Jeanne

Netty9  
07 feb 2010 21:54
Hallo Jeannest, Noten zijn heel gezond, hoor. En goed voor de hersenen. Vooral walnoten, daar kun je goed van nadenken. Dus eet het maar gerust, hoor. Het is heerlijk. Gr. van Netty
_





_
Grejo  
30 mrt 2010 19:00
Klinkt heel lekker, maar is hij zonder noten ook lekker? Of moet er dan een vervanger in? In ieder geval zal ik hem eens maken. Over 3 weken hebben we een verjaardag, dus een reden.
Vriendelijke groet Grejo.

Netty9  
30 mrt 2010 19:11
Hallo Grejo,

Dat weet ik niet. Je kunt het proberen. Maar ik heb het met walnoten gemaakt en dat is toch zo lekker. Ik heb hem vanmiddag gemaakt voor a.s. Paaszondag, maar heb er alvast even van geproefd. Heerlijk. Dat kun je de gasten echt wel voorzetten. Voor de chocola heb ik pure chocoladereep gebruikt. En voor de oploskoffie heb ik er maar 1 eetlepel doorgedaan. Je kunt hem natuurlijk net zo maken als je zelf wilt. Ik zet in de oven altijd even een theeglas met water. Wordt de cake niet zo droog. Veel plezier ermee. Groetjes en alvast Fijne Paasdagen, Netty
_





_
Grejo  
30 mrt 2010 19:42
Dank je wel Netty voor de aanvullende info. Van dat water in de oven is een goed idee .Zal ik zeker doen. In een hetelucht oven is het gebak toch altijd wat droger. Ook fijne paasdagen. Groet Grejo.

Gast  08 sep 2016 10:51
Dg
_





_
Netty9  
10 sep 2016 09:38
@Grejo, sorry, ik zie je reactie nu pas. Ja, ik doe altijd een kopje water bij de cake in de oven. Is 't ie niet zo droog.

Groetjes van Netty