Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Netty's weblog
Gezin, kleinkinderen, Genealogie, foto's, filmpjes, nieuws uit Groninger land, recepten e.d.
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Netty. Ben getrouwd met Wim. Heb 3 kinderen en 3 kleinkinderen.



Mijn Profiel

Netty9
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen




Fotoboeken


Mooi Appingedam 1 (104)
_
Berm/waterkant (40)
_

Roest en ijzer (22)
_
De Keukenhof (90)
_

Mooi Appingedam in de sneeuw (16)
_
De letter ''Z'� 39; als foto-opdracht 25-08-2013 (41)
_






Weblog Vrienden


Ben en alie mulder
Van: benenalie

Bennekesblogje
Van: Benneke

Deur mien ogen
Van: Labje

Hera
Van: hera

Janwillem32
Van: janwillem32

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Peterdegeus
Van: peter1947

Leuke dingen
Van: tteun

Redsblog
Van: redone

Sirach
Van: sirach

Ladybird50
Van: Ladybird50

Carry zijlstra van dijk
Van: Carry

Franstaal
Van: fran

Maria distel
Van: MarieJeanne

Mijmeringen
Van: Ofsen




Gastenboek berichten

Netty van der Deen- Flikkema
03 februari 2019 08:21
_
Beste R. Ritsema, Bedankt voor uw bericht. Ik zal u een mail sturen. Eepe Ritsema is ook mijn voorvader. Met vriendelijke groeten van Netty van der Deen- Flikkema

Netty van der Deen- Flikkema
03 februari 2019 08:20
_
Hallo Ellen Bal, U vraagt of u mijn foto mag plaatsen in een kookboek, dat mag, als u mijn naam er wel bij vermeld. Ik wilde u mailen, maar het mailadres klopt niet en ik kon het niet versturen. Met vriendelijke groeten van Netty van der Deen- Flikkema

R. Ritsema
03 februari 2019 02:04
_
Beste Netty Ik kom toevallig je site tegen. Goed verhaal Echter een paar zakenkloppen niet. De enig echte lijn welke doorloopt is volgens de genealogische onderzoek Ritsema te herleiden via de tak: van EEPE RITSEMA. De boerderij Zuidwende maakte deel uit van de kloostgoederen van de Johannieter orde van Warffum. De boerderij heet nu Nooitgedacht maar staat welop de oorspronkelijke fundamenten. Eepe was ook eigenaar van de Ritsemaheerd in Noordhorn. Mijn tak is die van Ritsema van Ikema. Dit is ies wa ik zo uit mijn herrinering opteken. Ik heb een complete stamboom bijgehouden tt medio 1990. Destijds helemaal in kaart gebracht door een HEEl verre achterneef welke later gemeenteambtenaar in de gemeente Dalfsen in geworden. Stuur voor contact eens een mail naar jiratchayapost @hotmail.com. Zal proberen het complete verhaal eens terug te vinden. Heb het ergens ingebonden. Is een verhaal van een kleine 300 pagina's. Mocht je echt geinteresseerd zijn. Mijn vader heeft ook oorspronkelijk veel aan het geheel bijgedragen. Hij en zijn vader wisten zaken waar ik zelfs versteld van stond.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 00:08
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 23:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 23:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Poffert


Poffert

Dit is een recept van mijn zus Teuna.

Poffert

Benodigdheden:

500 gr. zelfrijzend bakmeel

1 dikke el bruine suiker

1 ei

iets zout

halve ltr. melk


Bereiding:

Melk, bruine suiker en zout droog door elkaar mengen. Eventueel rozijnen wassen en er door roeren. Met melk aanmengen en ei er door doen.

Poffertpan invetten en met beschuitkruimels bestrooien (of paneermeel). Beslag hier indoen.

Pan in zoveel water zetten dat die half onder staat.

Plusminus 1 uur tot anderhalf uur laten doorkoken.

Eet smakelijk!




Poffert








Geplaatst op 28 februari 2010 18:55 en 5034 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Coru  
28 feb 2010 19:50
O dat is lekker he, dat roept herrinneringen van vroeger op. Mijn moeder kon dat ook zo lekker maken.
Heerlijk
bedankt voor je recept. Ik ga het zeker een keer uitproberen
gr.
coby

Netty9  
28 feb 2010 19:57
Hallo Coby,

Ja, ik krijg er ook gewoon zin in, Coby. Probeer het maar eens. Ik heb dit recept van mijn zus gekregen al jaren terug.

Groetjes van Netty
_





_
MHDE.1  
28 feb 2010 20:06
Hai Netty,

Dit recept ken ik niet, wat leuk om dit eens te gaan proberen.
Lijkt me zo lekker joh :grin:

Liefs Marianne

Benenalie  
28 feb 2010 20:53
Hoi Netty

Wij hadden vroeger thuis....een wonderpan....die ging
op het gas!!
Daar maakte mijn moeder.....deze cake ook mee!!

Lieve gr Alie


_





_
Agaaths-weblog.1  
01 mrt 2010 00:46
Ik kan het bijna ruiken, zo lekker klinkt het, hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, li gr agaath

Netty9  
01 mrt 2010 07:59
Hallo Marianne,

Ik geloof, dat je daar een wonderpan bij nodig hebt. Een ronde pan met een gat in het midden, waar een glaasje in zat. En die kon je dan op het gasstel zetten. Ik zal mijn zus nog es vragen. Soms kun je nog wel zo'n pan op een rommelmarkt kopen. Veel succes, groetjes van Netty
_





_
Netty9  
01 mrt 2010 08:01
Hallo Alie, Toen jij dit schreef, wist ik het weer. Ach, ik heb nog wat oude recepten en vond het leuk om die bij mijn weblogartikelen te plaatsen. Je hebt gelijk, het was met een wonderpan, zo'n ronde. Maar misschien kan het ook anders, met een andere pan. Ik weet het niet. Ik zal Teuna es even vragen. Heb je een fijne verjaardag gehad? Groetjes van Netty

Netty9  
01 mrt 2010 08:03
Ja, he, Agaath, Je krijgt er gewoon zin in. Soms kun je bij een echte bakker 'poffert' bestellen en als je hem dan ophaalt is't ie lekker warm. Zo kwam ik es bij de bakker en die haalde de poffert op voor de klant en toen kon de klant hem niet betalen. Toen kreeg hij hem niet mee naar huis. Dat vond ik zo erg, he? De bakker had wel gelijk, natuurlijk, maar ja, het is toch zielig, vind je ook niet? Groetjes van Netty
_





_
Netty9  
01 mrt 2010 15:27
Hallo Alie,

Ik denk er opeens aan, dat er ook andere pannen zijn op de markt. Die moeten met een beugel vastgezet worden. En die kun je gewoon in een pan met water zetten, geloof ik. Maar ik vraag in ieder geval nog even. Gr. van Netty