Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Netty's weblog
Gezin, kleinkinderen, Genealogie, foto's, filmpjes, nieuws uit Groninger land, recepten e.d.
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Netty. Ben getrouwd met Wim. Heb 3 kinderen en 3 kleinkinderen.



Mijn Profiel

Netty9
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen




Fotoboeken


IJsfoto's (6)
_
Papier (23)
_

Olifanten in Emmen (35)
_
Sneeuwboek 2 (52)
_

Bloemen (89)
_
Bloempotten/bakken of -vazen (26)
_






Weblog Vrienden


Ben en alie mulder
Van: benenalie

Bennekesblogje
Van: Benneke

Deur mien ogen
Van: Labje

Hera
Van: hera

Janwillem32
Van: janwillem32

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Peterdegeus
Van: peter1947

Leuke dingen
Van: tteun

Redsblog
Van: redone

Sirach
Van: sirach

Ladybird50
Van: Ladybird50

Carry zijlstra van dijk
Van: Carry

Franstaal
Van: fran

Maria distel
Van: MarieJeanne

Mijmeringen
Van: Ofsen




Gastenboek berichten

Netty van der Deen- Flikkema
03 februari 2019 08:21
_
Beste R. Ritsema, Bedankt voor uw bericht. Ik zal u een mail sturen. Eepe Ritsema is ook mijn voorvader. Met vriendelijke groeten van Netty van der Deen- Flikkema

Netty van der Deen- Flikkema
03 februari 2019 08:20
_
Hallo Ellen Bal, U vraagt of u mijn foto mag plaatsen in een kookboek, dat mag, als u mijn naam er wel bij vermeld. Ik wilde u mailen, maar het mailadres klopt niet en ik kon het niet versturen. Met vriendelijke groeten van Netty van der Deen- Flikkema

R. Ritsema
03 februari 2019 02:04
_
Beste Netty Ik kom toevallig je site tegen. Goed verhaal Echter een paar zakenkloppen niet. De enig echte lijn welke doorloopt is volgens de genealogische onderzoek Ritsema te herleiden via de tak: van EEPE RITSEMA. De boerderij Zuidwende maakte deel uit van de kloostgoederen van de Johannieter orde van Warffum. De boerderij heet nu Nooitgedacht maar staat welop de oorspronkelijke fundamenten. Eepe was ook eigenaar van de Ritsemaheerd in Noordhorn. Mijn tak is die van Ritsema van Ikema. Dit is ies wa ik zo uit mijn herrinering opteken. Ik heb een complete stamboom bijgehouden tt medio 1990. Destijds helemaal in kaart gebracht door een HEEl verre achterneef welke later gemeenteambtenaar in de gemeente Dalfsen in geworden. Stuur voor contact eens een mail naar jiratchayapost @hotmail.com. Zal proberen het complete verhaal eens terug te vinden. Heb het ergens ingebonden. Is een verhaal van een kleine 300 pagina's. Mocht je echt geinteresseerd zijn. Mijn vader heeft ook oorspronkelijk veel aan het geheel bijgedragen. Hij en zijn vader wisten zaken waar ik zelfs versteld van stond.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door anka om 11:43
_
Anka Online

Door Rosalina42 om 11:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Howard65 om 11:43
_
Howard65 Online

Door luciaT om 11:43
_
LuciaT Online

Door Benneke om 11:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 11:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 11:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door sippy om 11:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Poffert - Recept van Teuna



Poffert

Ingredienten:

- 500 gr. zelfrijzend bakmeel

- 1 el bruine suiker

- 100 gr. rozijnen

- halve ltr melk

- mespuntje zout

- 1 ei

- grote pan b.v. snelkookpan met deksel

- stroop of bruine suiker

- 50 gr. boter


Zelf gebruik ik Honig zelfrijzend bakmeel.

Poffert maken met de zelfrijzend bakmeel, de bruine suiker, ei, melk, de rozijnen en een mespuntje zout. Alles goed doorelkaar scheppen.

Poffertpan invetten. De pijp in het midden ook goed invetten. Dan de paneermeel of beschuitkruim over het ingevette deponeren.

De poffertmix in de poffertpan doen.

De grote pan, b.v. snelkookpan vullen met water. Wel zo, dat de pan zo'n 10 centimeter in hete water komt te staan.

Deksel op de pan.

Aan de kook brengen. Gas op half zetten. Anderhalf uur laten doorkoken. Ondertussen wordt de poffert klaar.

Als de poffert klaar is, dan even met een mes bij de rand alles even goed los maken. Dan de pan omkeren.

Ondertussen de 50 gram boter warm maken.

Stuk poffert afsnijden, gesmolten boter eroverheen doen en dan met stroop of bruine suiker.

Heerlijk.

Eet smakelijk!!!











Geplaatst op 19 mei 2010 10:14 en 4125 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Benenalie  
19 mei 2010 11:18
Hoi Netty

Ik ben zelf niet dol op zoet...maar
ik weet zeker dat ik mijn kinderen hier een plezier mee doe!!

Fijne dag :grin: :grin:

Netty9  
19 mei 2010 11:36
Hallo Alie,

Ik heb gistermorgen een paar stukken gehad bij Teuna, mijn zus. Die was net klaar en heerlijk warm. Een beetje warme boter eroverheen en een beetje stroop, ik vond het heerlijk. Maar smaken verschillen, natuurlijk. Je hoeft er niets overheen te doen. Als je dan een maakt, kunnen de kleinkinderen er lekker stroop of suiker overheen doen en dan pak jij gewoon een stukje. Dat kan toch ook? Het is echt de moeite waard en ik heb hem zelf geproefd. Echt heerlijk. Ik denk, dat je de kleinkinderen er een groot plezier mee doet. Lieve gr. van Netty
_