Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Netty's weblog
Gezin, kleinkinderen, Genealogie, foto's, filmpjes, nieuws uit Groninger land, recepten e.d.
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Netty. Ben getrouwd met Wim. Heb 3 kinderen en 3 kleinkinderen.



Mijn Profiel

Netty9
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen




Fotoboeken


Olifanten in Emmen (35)
_
Groenten (17)
_

Muziek (17)
_
Macro's (22)
_

Knotwilgen (17)
_
Vlinders op vlinderstruik (33)
_






Weblog Vrienden


Ben en alie mulder
Van: benenalie

Bennekesblogje
Van: Benneke

Deur mien ogen
Van: Labje

Hera
Van: hera

Janwillem32
Van: janwillem32

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Peterdegeus
Van: peter1947

Leuke dingen
Van: tteun

Redsblog
Van: redone

Sirach
Van: sirach

Ladybird50
Van: Ladybird50

Carry zijlstra van dijk
Van: Carry

Franstaal
Van: fran

Maria distel
Van: MarieJeanne

Mijmeringen
Van: Ofsen




Gastenboek berichten

Netty van der Deen- Flikkema
03 februari 2019 08:21
_
Beste R. Ritsema, Bedankt voor uw bericht. Ik zal u een mail sturen. Eepe Ritsema is ook mijn voorvader. Met vriendelijke groeten van Netty van der Deen- Flikkema

Netty van der Deen- Flikkema
03 februari 2019 08:20
_
Hallo Ellen Bal, U vraagt of u mijn foto mag plaatsen in een kookboek, dat mag, als u mijn naam er wel bij vermeld. Ik wilde u mailen, maar het mailadres klopt niet en ik kon het niet versturen. Met vriendelijke groeten van Netty van der Deen- Flikkema

R. Ritsema
03 februari 2019 02:04
_
Beste Netty Ik kom toevallig je site tegen. Goed verhaal Echter een paar zakenkloppen niet. De enig echte lijn welke doorloopt is volgens de genealogische onderzoek Ritsema te herleiden via de tak: van EEPE RITSEMA. De boerderij Zuidwende maakte deel uit van de kloostgoederen van de Johannieter orde van Warffum. De boerderij heet nu Nooitgedacht maar staat welop de oorspronkelijke fundamenten. Eepe was ook eigenaar van de Ritsemaheerd in Noordhorn. Mijn tak is die van Ritsema van Ikema. Dit is ies wa ik zo uit mijn herrinering opteken. Ik heb een complete stamboom bijgehouden tt medio 1990. Destijds helemaal in kaart gebracht door een HEEl verre achterneef welke later gemeenteambtenaar in de gemeente Dalfsen in geworden. Stuur voor contact eens een mail naar jiratchayapost @hotmail.com. Zal proberen het complete verhaal eens terug te vinden. Heb het ergens ingebonden. Is een verhaal van een kleine 300 pagina's. Mocht je echt geinteresseerd zijn. Mijn vader heeft ook oorspronkelijk veel aan het geheel bijgedragen. Hij en zijn vader wisten zaken waar ik zelfs versteld van stond.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Ankyy om 00:48
_
Ankyy Online

Door Marc om 00:39
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Greeet om 00:38
_
Greeet Online

Door annaseb om 00:38
_
Annaseb Online

Door elvira om 00:33
_
Elvira Online

Door Splinter51 om 00:12
_
Splinter51 Online

Door Keesvi om 00:11
_
Keesvi Online

Door blueslabel.nl_310K om 00:08
_
Blueslabel.nl_310K Online





_

_
R
ecepten

Weblog artikelen


Ovenschotel aardappeltjes met broccoli, kip en spekjes met kaassaus
Categorie: Recepten

Vanavond eten we aardappeltjes met broccoli en kaassaus met kip en spekjes. Hier komt het recept:

Benodigdheden: - 500 gr. aardappeltjes, 3 min. voorgekookt - 500 gr. broccoli, 10 min. voorgekookt - 250 gr. kippeblokjes - 1 zakje kaassaus - 75 gr. spekjes, krokant gebakken - paprikapoeder - beetje zout voor de aardappels en broccoli - olijfolie Eerst zetten we oven aan en verwarmen die ...


Lees verder | 823 keer bekeken | reacties: 9 | 29 jun 2017 15:29



Poffert - Recept van Teuna
Categorie: Recepten

Poffert Ingredienten: - 500 gr. zelfrijzend bakmeel - 1 el bruine suiker - 100 gr. rozijnen - halve ltr melk - mespuntje zout - 1 ei - grote pan b.v. snelkookpan met deksel - stroop of bruine suiker - 50 gr. boter

Zelf gebruik ik Honig zelfrijzend bakmeel. Poffert maken met de zelfrijzend bakmeel, de bruine suiker, ei, melk, de rozijnen en een mespuntje zout. Alles goed doorelkaar scheppen. Poffertpan invetten. De pijp in het midden ook goed invetten. Dan de paneermeel of beschuitkruim over het ingevette deponeren. De ...


Lees verder | 4118 keer bekeken | reacties: 2 | 19 mei 2010 10:14



Recept - Braziliaanse cake
Categorie: Recepten

Benodigdheden: 1 pak Koopmans Fijne cakemeel 150 gr. margarine 4 eieren 50 ml of 4 el melk 1 el geraspte chocolade 1 a 2 el oploskoffie 75 gr. fijn gehakte noten

Bereidingswijze: Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Voeg de geraspte chocolade, de oploskoffie en de fijn gehakte noten er ...


Lees verder | 4433 keer bekeken | reacties: 11 | 30 mrt 2010 16:51



Taartbodem
Categorie: Recepten

Taartbodem - Recept van mijn schoonzusje Henny Ingredienten: - 150 gram zelfrijzend bakmeel - 100 gram suiker - 125 gram margarine - 1 pakje vanille suiker - 1 ei - een snufje zout

Alles kneden. Blik invetten en verstuiven met meel. Verdelen over de bakblik. Temperatuur 175 graden Celcius. Plusminus 20 minuten tot een half uur in de oven. Klaar! Netty


Lees verder | 5143 keer bekeken | reacties: 6 | 02 mrt 2010 21:52



Brandewijn met rozijnen
Categorie: Recepten

Brandewijn met rozijnen - Recept van mijn schoonmoeder Benodigdheden: 2 ons gedroogde rozijnen halve ltr. water 3 el suiker (opgehoopt) een kwart ltr. goede inmaak-brandewijn ouderwetse zuurtjesfles met grote glazen stop

Rozijnen (van die grote witte) goed wassen en ze vervolgens in een halve liter water een nacht laten weken. De volgende dag met de suiker even opkoken, maar zo, dat de vruchten heel blijven. Dan doet u er, van het vuur af, de brandewijn bij, vult een goed afsluitbare fles (de stopfles is er het best ...


Lees verder | 4303 keer bekeken | reacties: 6 | 02 mrt 2010 21:38



Poffert
Categorie: Recepten

Dit is een recept van mijn zus Teuna. Poffert Benodigdheden: 500 gr. zelfrijzend bakmeel 1 dikke el bruine suiker 1 ei iets zout halve ltr. melk

Bereiding: Melk, bruine suiker en zout droog door elkaar mengen. Eventueel rozijnen wassen en er door roeren. Met melk aanmengen en ei er door doen. Poffertpan invetten en met beschuitkruimels bestrooien (of paneermeel). Beslag hier indoen. Pan in zoveel water zetten dat die half onder staat. Plusminus ...


Lees verder | 4994 keer bekeken | reacties: 9 | 28 feb 2010 18:55



Arretjes cake
Categorie: Recepten

Benodigdheden: * 150 gram zachte boter * 200 gram bruine basterdsuiker * 60 gram cacao (6 el) * 200 gram lekkere biscuit (of beschuitjes in kleine stukjes gebroken)

Keukengerei: Cakevorm Aluminiumfolie Bereidingstijd: 10 minuten Opstijftijd: 12 uren Bereidingswijze: 1. Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie. 2. Smelt de boter in een pannetje. 3. Meng ondertussen de suiker met de cacao. 4. Voeg daar de gesmolten boter aan toe en roer het totdat het egaal is. 5. ...


Lees verder | 3274 keer bekeken | reacties: 16 | 09 feb 2010 18:43






Fotoboeken


Er zijn nog geen fotocollecties aanwezig.